get_queried_object(); $id = $cu->ID; ?>
Avatar photo

Etter noen travle dager med tettpakket program sitter syv medarbeidere fra det makedonske datatilsynet akkurat nå på flyet hjem fra Norge, etter sin studietur hos oss. Forhåpentligvis er de strålende fornøyde med den kunnskapen og de ideene de har tilegnet seg fra de til sammen ni ulike institusjonene de hadde møter med, og fikk presentasjoner fra, her i Norge.

Fra møtet med Presseforbundet og Redaktørforeningen

Fra møtet med Presseforbundet og Redaktørforeningen. Generalsekretær Arne Jensen i Redaktørforeningen

Som jeg skrev om i et tidligere blogginnlegg har vi et etablert et samarbeide med vår søsterorganisasjon i Republikken Makedonia (FYROM). Det er særlig personvern i sosiale nettsamfunn og skytjenester som har fått mest oppmerksomhet under besøket, men vi var også innom mange andre temaer – til gjensidig nytte for både dem og oss i det norske Datatilsynet.

I tillegg til Datatilsynet har følgende institusjoner bidratt:

  • KRIPOS: Om netthets og rasistiske ytringer, overgrep og utnyttelse av barn på Internett, «rød knapp» og politiets tips-linje
  • Redaktørforeningen og Norsk Presseforbund: Ytringsfrihet, offentlighetslovgivningen, presseetikk, redaktørplakat og PFU
  • Norsk senter for informasjonssikring (NorSIS): Om slettmeg.no, arbeidet med informsajonssikkerhet, demonstrasjon om mobilhacking
  • Universitetet i Oslo, avdeling for forvaltningsinformatikk: Om pågående og planlagte forskningsprosjekter ved Senter for rettsinformatikk – og deres masterprogram
  • Direktoratet for forvaltning og IKT (DIFI): Om norsk forvaltning, arbeidet med informasjonssikkerhet, digital forvaltning, bruk av sosiale medier i offentlig sektor og cloud computing
  • Forbrukerrådet: Om tåkete brukervilkår i skylagringstjenester.

Det siste møtet under norgesbesøket var med en representant for Utenriksdepartementets Vest-Balkan-seksjon. I dette møtet presenterte vi arbeidet så langt i samarbeidsprosjektet. Vi benyttet også anledningen til å lufte noen tanker om  mulig videre samarbeide også etter at det nåværende prosjektet avsluttes i høst.

 

DIFIs Sanja Kostovska Skaar gir et overblikk over norsk forvaltning

DIFIs Sanja Kostovska Skaar gir et overblikk over norsk forvaltning

Etter til sammen fire døgn i Norge, hvorav tre hektiske møtedager, var tilbakemeldingene fra våre makedonske venner at de var svært fornøyd med oppholdet. Jeg tillater meg å tro dem på det. Den viktigste årsaken til det er at alle de ulike institusjonene var godt forberedte på besøket og gav alle meget gode presentasjoner. Dere fortjener derfor alle en hjertelig takk for innsatsen!