get_queried_object(); $id = $cu->ID; ?>
Avatar photo
Apple Watch

Apple Watch med Apple Pay

Apple Pay vil ikke lagre hvor kundene bruker penger, hva som kjøpes eller noen andre detaljer om kjøpet. Kan vi stole på at dette er riktig?

Apple informerte tirsdag om sine nye produkter, iPhone 6 og Apple Watch. Disse produktene inneholder trådløs betalingsmulighet (NFC – Near field communication) som igjen vil kunne gjøre det lett å bruke Apple Pay, Apples nye betalingsløsning. Apples visepresident Eddy Cue var samtidig ute med overraskende klar personverninformasjon.

Ved å sveipe den kommende iPhone 6 eller Apple Watch inntil en betalingsterminal som er forberedt for NFC, er det mulig å raskt kunne betale uten å trekke frem kredittkort eller kontanter. Dette forutsetter at kredittkortinformasjon er lagt inn i mobilen på forhånd og at informasjonen er verifisert korrekt fra banken. Apple informerte på tirsdag om at kredittkortinformasjonen blir lagret kryptert . Det var også en nyhet at man for å benytte betalingsmetoden kunne bruke en ny dynamisk sikkerhetskode og ikke den gamle statiske kontrollkoden som hittil har blitt brukt. Via «Finn iPhone» vil man kunne stanse transaksjoner og stenge kredittkort på den mistede mobil og lett kunne ta informasjonen i bruk på annet utstyr. På denne måten kan man umiddelbart fortsette å handle selv om man mistet mobilen.

Apple har nå fortalt oss at de ikke lagrer detaljene i dine betalingstransaksjoner. De kan ikke knyttes tilbake til deg. Apples visepresident Eddy Cue sa på tirsdag, i forbindelse med presentasjonen av Apple Pay, følgende: «We’re not in the business of collecting your data». Det vil selvfølgelig være et spørsmål om Apple allikevel får den informasjonen de trenger om deg via andre løsninger, for eksempel via iBeacons eller andre løsninger i mobilen.

Her kan du lese blogginnlegget om iBeacons.

Telenor og DnB har lenge arbeidet med et liknende system som de har kalt Valyou. I motsetning til for Apple Pay, hvor sikkerheten ligger i mobilen, ligger sikkerheten i Telenors løsning i mobilens SIM-kort. Hvilken av disse løsningene som kommer best ut for personvernet, vil vi selvfølgelig følge med på i tiden fremover.

Les mer om Apple Pay: