get_queried_object(); $id = $cu->ID; ?>
Avatar photo

Tirsdag 28. januar er den internasjonale personverndagen. Vi mener denne årlige begivenheten er en perfekt anledning til å vie oppmerksomheten til personvern.

For den som vil ha et innblikk i hva personvern betyr, serverer vi dette på sølvfat ved å invitere til nettstreamet personvernfrokost.

Sammen med Teknologirådet gjentar vi fjorårets suksess og arrangerer seminaret ”Personvern -tilstand og trender 2014”. Årets seminar var fullt allerede et par uker etter at vi åpnet påmeldingen, vi har derfor flyttet arrangementet til større lokaler på Stratos og det er lang venteliste. Alle som ikke får plass inviteres derfor til å følge streamingen av seminaret her fra kl 09.00

I år som i fjor åpnes seminaret med en presentasjon begivenheter i året som gikk, som har hatt stor betydning for den enkelte borgers personvern og hvilke personvernrelaterte trender vi kan forvente i 2014. Vi presenterer også tall fra en ny undersøkelse om personvern.

Etter de innledende presentasjonene blir det spennende paneldebatt med:

  • Paul Chaffey – statssekretær i kommunal- og moderniseringsdepartementet. Paul har lang erfaring som politiker, adm. dir. for Abelia, stortingsrepresentant og blogger.
  • Trine Skei Grande – Venstreleder, svært erfaren politiker og trofast personvernforkjemper. Trine  takker aldri nei til en god debatt om personvern.
  • David Mothander – Nordisk Policy Counsel hos Google. David har blant annet jobbet som advokat, og for NRA Sweden før han begynte hos Google. Han er ansvarlig for arbeidet med policy work og myndighetskontakt mellom Google og de nordiske land samt Estland og Latvia.
  • Håkon Wium Lie – Teknologidirektør i Opera Software. Håkon er doktor i informatikk og forkjemper for publisering av åpne offentlige data. Han har blant annet jobbet på Televerkets forskningsinstitutt, for CERN, WC3 og MIT Media Lab før han begynte i Opera.
  • Bjørn Erik Thon – direktør i Datatilsynet.

Debatten ledes av Tore Tennøe, direktør i teknologirådet, og panelet skal debattere hendelser i året som gikk. Her snakker vi Snowden, NSA, PRISM og om dette har hatt en nedkjølingseffekt (det vil si at man endret hva de er villig til å dele på nettet for å unngå at det registreres), om folk bryr seg om personvern, metadata og kroppsnær teknologi.

Dette gleder vi oss til!

Datatilsynet har en rekke veiledere og annet temastoff på nettsidene som er vel verdt å bruke tid på.

Les mer om:

 

Om ikke noe av dette frister kan du lese vår rapport om Big Data eller ”Hva vet appen om deg” eller teste hvor utsatt du er for ID-tyveri eller om virksomheten din er god nok til å sikre egne og kunder personopplysninger (Sikker ID-testen)?

God personverndag!