get_queried_object(); $id = $cu->ID; ?>
Avatar photo

haDet italienske selskapet Hackingteam, som selv lever av blant annet å selge løsninger for å benytte sikkerhetshull for å få tilgang til data, er nå selv blitt hacket. Jeg har truffet representanter for selskapet flere ganger de siste årene, hvor de har fremlagt hvor enkelt det er å få tilgang til sluttbrukeres utstyr og kommunikasjoner i det skjulte.

Det påstås at det er blitt gitt tilgang til 400GB av selskapets data. Innholdet blir nå publisert på nettet. Det kan være avsløringer som forteller hvilke land som har kjøpt selskapets verktøy samt selskapets og kunders passord.

Selskapets løsninger har lenge vært en utfordring for personvernet. Selskapet selger sine kraftige løsninger til myndigheter verden rundt. De påstår selv i sin «Customer Policy» at de ikke selger til enkeltpersoner eller private virksomheter, og heller ikke til myndigheter eller til land svartelistet av USA, EU, FN, NATO eller ASEAN-landene.

Det påstås, etter at det nå spres informasjon om virksomheten via det tilgjengelige materialet, at selskapet kanskje ikke har fulgt sin egen «Customer Policy». Det kan nå se ut til at mer og mer informasjon om hvilke kunder HackingTeam har hatt, vil bli belyst.

At noen virksomheter tjener penger på å benytte bakdører for å få tilgang til data er en stor utfordring. Disse hullene skulle vært tettet og ikke utnyttet. Samfunnet bruker enorme ressurser for å lukke slike hull slik at de ikke kan misbrukes. Dessverre benytter samtidig flere og flere myndigheter løsninger som er laget for å utnytte sårbarheter.

Selv norsk politi ønsker å benytte liknende ulovlig materiale som et virkemiddel til undercover infiltrasjon og provokasjon på internett. Her er det imidlertid behov for en rettslig avklaring (Se politiets datakrimstrategi side 134).

Se mer informasjon om hackingen av HackingTeam her:

Hacking Team hacked, attackers claim 400GB in dumped data – CSOONLINE
Hacking Team, Which Sells Surveillance Tech To Governments, Exposed By Major Hack – TECHCRUNCH
Major Government Spying Service Supplier Hacked, 400GB of Data Stolen – GIZMODO